Geld besparen met tuinieren

De lente is begonnen en dat betekent voor de meeste mensen dat ze weer volop bezig kunnen zijn in de (moes)tuin. Het maakt niet uit of je een kleine of grote tuin hebt voor alles is er wel een oplossing.

Verticaal tuinieren

Heb je een tuin maar niet voldoende ruimte om horizontaal te tuinieren dan kun je verticaal tuinieren. Voordeel van verticaal tuinieren is dat je ruimte bespaard en hierdoor meer groenten of kruiden kunt kweken. Op deze wijze kun je kale schuttingen of muren toch opfleuren.

Moestuinbak

Een nieuwe trend is het hebben van een moestuinbak. De oplossing voor mensen die geen tuin hebben maar wel een balkon. Het klinkt misschien moeilijk, maar zo'n moestuinbak kun je zelf ook maken. De perfecte manier als je geen tuin hebt, maar graag wilt tuinieren.

Maak je eigen moestuinbak. Wat heb je nodig?

  • 4 planken (bijvoorbeeld steigerhout)
  • Houtenlatjes
  • Vijverfolie

Eenmaal klaar met het maken van je moestuinbak dan kun je er van alles in planten, van sla tot bietjes. Voor ouders met kinderen een ideale manier om kinderen kennis te laten maken op de wijze hoe planten en groenten groeien.

Tips om verse kruiden langer te bewaren

Verse kruiden zoals koriander, peterselie of dille wil je het liefst zolang mogelijk bewaren. Hoe zorg je ervoor dat je kruiden langer kunt bewaren? Neem ongeveer twee vellen keukenpapier en maak deze beetje nat met water. Rol de twee vellen keukenpapier om de kruiden heen en leg ze in de koelkast. Op deze manier blijven de verse kruiden nog zeker een week lekker fris!

Besparen op water

Voor mensen met een grote tuin is een regenton een ideale manier om te besparen op water. Heb je een extra tuinschuur dan kun je regenwater opvangen in een ton. Een kleine investing waar je op lange termijn veel voordeel van zult hebben.

Heb je zelf nog tips over tuinieren? Laat het ons hieronder weten! :)

Reageren