Kaarsen maken van oude kaarsvet

In de maand december draait het om gezelligheid. Kaarsen zijn ideaal om je huis snel om te toveren in een gezellige sfeer. Kaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, geuren en maten. Kaarsen maken is niet zo moeilijk als je zou denken. Ben je een liefhebber van kaarsen, gooi je oude kaarsvet vooral niet weg. We leggen je uit hoe je simpel zelf nieuwe kaarsen kunt maken thuis in je eigen keuken.

Zelf kaarsen maken

Wat heb je nodig om kaarsen te maken?

  • Een oude pannetje.
  • Oude kaarsvet.
  • Mal (lege melkpak of een pvc buis) of een vorm.
  • Lont (verkrijgbaar in de hobbywinkel).
  • Sateprikkers.
  • Geurolie (optioneel).

Stap 1. Bind de lont vast aan de sateprikkers en leg vervolgens in de mal. Het kan zijn dat de lont niet middenin blijft. Zet daarom de onderkant vast.

Stap 2. Doe vervolgens het kaarsvet in de oude pan en zet het vervolgens in een iets grotere pan met water. Op deze manier kan het oude kaarsvet rustig smelten.

Stap 3. Eenmaal gesmolten is het tijd om de vloeibare kaarsvet in de mal te gieten. Let op, doe dit rustig, want het is heet!

Stap 4. Laat het nu rustig afkoelen, bijvoorbeeld buiten.

Stap 5. Geef je zelfgemaakte kaars een leuke plek. Lekker genieten van je zelf gemaakte kaars!

Tip: Geef zelfgemaakte kaarsen als cadeau. De ideale manier voor een persoonlijke cadeau!

Heb je zelf ook tips om kaarsen te maken? Laat het ons hieronder weten.

Reacties (1)

  1. Richard

    Plaats in een mal brokken restantkaarsen ontdaan van lontresten en zwarte plekken en zorg hierbij dat de lont zo veel mogelijk recht in het midden blijft. Giet hierop het gesmolten kaarsvet. Hierdoor hoef je minder kaarsvet te smelten en het geeft een extra kleureffect in je kaarsen, zowel brandend of als kaars op een kast. Probeer het eens!

Reageren