8 tips om te besparen op kleding

Hoe kun je geld besparen bij het kopen van (nieuwe) kleding? Ben je net als vele anderen verslaafd aan het kopen van kleding, maar wil je toch geld besparen? Houd je er ook van om lui vanuit je bank online kleding te bestellen? Lees onze acht tips die eigenlijk iedereen kan gebruiken en helpen om geld te besparen.

1. Inkomsten en uitgaven bijhouden

Eén van de belangrijkste dingen die elk huishouden zou moeten doen is om de inkomsten en uitgaven bij te houden. Vooral voor gezinnen die minder geld te besteden hebben is dit een aanrader. Probeer voor je zelf elke keer op te schrijven wat je koopt en wat er binnenkomt. Tegenwoordig vind je verschillende handige apps voor op je smartphone om elke uitgave bij te houden, maar een simpele Excel bestand werkt net zo goed.

2. Kledingkast opruimen

Als je van plan bent om te winkelen, kijk dan of je echt kleding nodig hebt. Ruim om de zoveel tijd je kledingkast op zodat je inzicht krijgt wat er allemaal in je kast ligt. Voordeel hiervan is dat je kunt zien wat je echt nodig hebt. Oude kleding met name merkkleding kun je weer verkopen via internet zoals Marktplaats of gratis kleding weggeven aan mensen die het nodig hebben. Dit geeft weer een goed en positief gevoel.

3. Sale

Winkels of webshops hebben een vaste periode in het jaar wanneer als het gaat om opruiming. Wil je wachten tot de opruiming begint, houdt dan de winkels in de gaten. Maar let op, want de leukste spulletjes en artikelen zijn vaak het snelst uit de winkel!

4. Besparen met kortingscodes

Als we enkele euro’s kunnen besparen bij het online bestellen van kleding dan doen we dat natuurlijk meteen. Bijvoorbeeld tien procent korting op een truitje of geen verzendkosten betalen. Op internet vind je diverse kortingscodes die je kunt gebruiken bij de bestelling.

5. Vergelijken

Heb je leuke schoenen gezien, kijk dan of je deze elders voor een lagere prijs kunt kopen. Door goed te zoeken en te vergelijken bespaar je zo enkele tot tientallen euro’s.

6. Wees zuinig op je kleding

Wees vooral zuinig op je kleding. Kleding hoeft niet elke keer gewassen na het dragen. Hoe vaker je spijkerbroeken wast, hoe sneller het “oud” begint te lijken. Volg daarom goed de wasschriften. Heb je nare geurtjes in je kleding, laat het een paar uur buiten hangen.

7. Tweedehands winkels

Ga langs bij de tweedehands winkels. Dit soort winkels zie je steeds vaker in de winkelstraten. Je kunt je “oude” kleding er naar toe brengen en zij verkopen het vervolgens voor je. Een percentage krijgt de winkel en de rest krijg jij.

8. Zelf kleding maken

Vind je het leuk om zelf kleding te maken en ben je handig met een naaimachine? Dan kun je van oude kleding zo weer “nieuwe” kleding maken. Kijk eens rond op Pinterest en YouTube voor de leuke DIY (Do It Yourself) ideeën. Op de wekelijkse markt kun je bijvoorbeeld stof kopen om daarvan leuke t-shirt te maken. Zelfgemaakte kleding kun je verkopen op het internet. Met social media zoals Instagram kom je snel in contact met potentiële kopers.

Reageren