Barbecue rooster schoonmaken

De zon schijnt, dus dat betekent dat veel mensen de barbecue te voorschijn halen. Door de gezelligheid en al het lekkere eten hebben veel mensen niet snel de neiging om de rooster schoon te maken. Niet bepaald een klusje wat je graag even doet. Benieuwd hoe je het toch snel kunt schoonmaken, lees dan verder.

 1. De beste methode voor het verwijderen van overtollige vetresten is het direct na het barbecueën. De rooster is dan nog warm waardoor alles snel en makkelijk verwijderd kan worden. Heb je dit niet gedaan, verwarm de rooster dan even en maak het dan schoon. De hitte zal ervoor zorgen dat je minder inspanning hoeft te leveren tijdens het schoonmaken.
   
 2. Een veel gebruikte manier is met een citroen. Snijd een citroen door midden en wrijf hiermee de rooster in. Dit werkt het beste als de rooster nog warm is.
   
 3. Met een speciale barbecueborstel of een stalenborstel kom je natuurlijk ook een eind. Maak eerst de rooster nat met water of een schoonmaakmiddel en laat het vervolgens goed intrekken. Veeg daarna met de borstel de rooster goed schoon.
   
 4. De rooster van de barbecue kun je ook schoonmaken met een beetje soda of aluminiumfolie. Laat het even intrekken en ga met een spons over de rooster heen. Pak een stuk aluminiumfolie en maak vervolgens een grote prop. Schuur heen en weer om de harde stukjes weg te halen.
   
 5. En als laatste, leg de rooster een nacht in het gras. Hiermee krijg je de bbq rooster ook snel schoon zonder het gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heb je zelf een barbecue staan die je niet meer gebruikt? Plaats gratis een advertentie op GratisAfhalenOnline.nl! Met de bovenste tips ben je klaar voor het barbecueseizoen! ;)

Reacties (2)

 1. Hinson

  Heeft u financiële problemen? Wil je je eigen bedrijf starten? Deze kredietmaatschappij is opgericht als een wereldwijde mensenrechtenorganisatie met als enig doel de armen en financieel noodlijdende mensen te helpen. Als u krediet wilt aanvragen, neem dan contact met hen op via de volgende gegevens: E-mail: agenthinson@gmail.com Achternaam: Benodigd kredietbedrag: Huurperiode: Mobiel nummer:

 2. Westlake

  Hallo, wij bieden een snelle lening aan.... Bent u een zakenman of een vrouw? Heeft u financiële stress? Heeft u een lening nodig om uw eigen bedrijf te starten? Heeft u een laag inkomen en vindt u het lastig om een lening te krijgen bij lokale banken en andere financiële instellingen? Hier is het antwoord op een lage lening van 2%. Neem nu contact met ons op via Loanwestlake@gmail.com Telegram___https://t.me/loan59

Reageren