Groene aanslag van tuintegels verwijderen

We hebben er allemaal mee te maken: groene aanslag op de tuintegels. Eén van de ergernissen waar je elk jaar mee te maken krijgt. Het ziet er niet alleen lelijk en vies uit, maar als het regent worden de tuintegels ook nog eens glad. Na de koude wintermaanden wil je natuurlijk het liefst weer genieten van je tuin en terras. Hoe kun je het beste tuintegels schoonmaken? Je leest het hieronder.

Wat zijn groene algen?

Groene aanslag wordt vooral veroorzaakt door regen en minder zon in de wintermaanden. De algen groeien op plekken waar de zon minder schijnt.

Tuintegels schoonmaken met azijn

Stap 1. Begin allereerst met het vegen van je tuin zodat er geen losse blaadjes of andere soort vuil aanwezig zijn.

Stap 2. Breng de schoonmaakazijn op plekken aan met groene aanslag en schrob stevig met een bezem. Denk aan het milieu en gebruik biologisch afbreekbaar azijn.

Stap 3. Laat het vervolgens vanzelf opdrogen. Ook kun je zand gebruiken voor een schuur-effect.

Stap 4. De beste tijd van het jaar is om in de lente of zomer te beginnen met het schoonmaken van je tuintegels op dagen wanneer het niet regent en de zon lekker schijnt. Herhaal dit regelmatig om groene aanslag te voorkomen.

Heb je geen schoonmaakazijn in huis, groene zeep en soda kun je ook proberen! Daarnaast vind je in bijna alle doe-het-zelf zaken kant en klate groene aanslagreinigers (biologisch afbreekbaar) die je kunt kopen, bijvoorbeeld van het merk HG.

Groene aanslag verwijderen met een hogedrukreiniger

Veel mensen gebruiken een hogedrukreiniger om de groene aanslag te verwijderen. Dit is een snelle en effectieve manier, maar wordt niet snel aangeraden. Door de kracht van de straal kunnen de tuintegels beschadigd worden of de oppervlakte waar je het voor gebruikt. Niet doen dus, als je dure of exclusieve tuintegels hebt laten leggen.

Reageren