Zelf bankstel schoonmaken

Stel je hebt via GratisAfhalenOnline.nl gratis meubels gevonden zoals een bankstel, dan is het verstandig om deze eerst goed schoon te maken. Bankstellen of andere meubels worden intensief gebruikt door mensen en huisdieren. Het is daarom belangrijk dat je deze goed schoonmaakt in verband met hygiëne. Enkele tips voor het schoonmaken van vlekken lees je hieronder.

Stoffen bankstel reinigen

Niet alle stoffen bankstellen zijn hetzelfde. Het is daarom belangrijk om vooraf informatie te vragen in de winkel als je voor het schoonmaken op zoek bent naar een schoonmaakmiddel. Voor simpele vlekken kun je schoonmaakazijn of lauw water gebruiken. Als je last hebt van urinevlekken van huisdieren, gebruik dan bijvoorbeeld Biotex. Of als je soda in huis hebt is dit ook een perfecte middel om te gebruiken. Maak het plek vochtig door eerst te deppen met water en gebruik vervolgens het schoonmaakmiddel. Voor vette plekken kun je een normale ontvetter gebruiken uit de winkel.

Leren bank schoonmaken

Gebruik van chemische producten kan je bankstel beschadigen. Denk er dus aan als je het toch wilt gebruiken. Voordat je begint met het schoonmaken van je leren bank, zorg er eerst voor dat het vrij is van stof. Gebruik het liefst een natuurlijk schoonmaakmiddel en maak zachte draaibewegingen. Behandel één keer per jaar je leren bankstellen met een onderhoudsmiddel zoals een wax. Hierdoor blijft het leer soepel. Let er vooral op dat je geen middelen als bleekmiddel gebruikt voor zowel je leren- als stoffen bankstellen.

Reageren